Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@12:45:04 GMT

وقتی با پول می‌توان خیابان و پیاده‌راه را خرید

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۶۶۵۵۵

آفتاب‌‌نیوز :

به جهت عرض کم در خیابان نواب تنها ۲ خودرو می‌توانند از آن عبور کنند و معمولاً هم یک‌سوی اتومبیل پارک است؛ از دور نظاره می‌کنم که اتوبوس سازمان اتوبوسرانی به علت وجود خودرو مجبور می‌شود چند متر آن‌ طرف‌تر از ایستگاه توقف کند؛ مسافران عصبانی و غرغرکنان سوار بر اتوبوس می‌شوند.

فاطمی یکی از ساکنان این خیابان به ما می‌گوید: تا چند سال پیش نمایشگاهی در این خیابان وجود نداشت از ۱۰ سال پیش که اولین نمایشگاه راه افتاد یک‌به‌یک نمایشگاه‌ها زیاد شدند تردد در خیابان اغلب دشوار است و علاوه بر اشغال خیابان، بعضاً همین یک متر را هم خودروهای این نمایشگاه‌ها اشغال می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اغلب دلالان جلوی این نمایشگاه‌ها حضور دارند و این موضوع حتی رفت‌وآمد زن و بچه مردم را در پیاده‌رو سخت کرده است.

یکی از رانندگان سازمان اتوبوسرانی که در مسیر دروازه رشت به مینودر فعالیت دارد، می‌گوید: یک سالی می‌شود که در مسیر مشغول به فعالیت هستم؛ نمایشگاه‌های خودرو از خیابان نواب ترافیک ایجاد می‌کنند و متأسفانه مأموران راهنمایی و رانندگی به‌جای اینکه به نمایشگاه‌داران خرده بگیرند به ما فشار وارد می‌کنند.

راننده اتوبوس: مجبوریم خارج از ایستگاه توقف کنیم

وی ادامه می‌دهد: نمایشگاه داران، خودروها را در خیابان پارک می‌کنند و ما مجبور می‌شویم خارج از ایستگاه توقف کنیم که افسر راهنمایی و رانندگی از ما مدارک می‌خواهد و ما را جریمه می‌کند؛ افسران به‌جای اینکه ایستگاه را خالی کنند از ما مدرک می‌خواهند؛ از سویی دیگر مسافران نیز به دلیل پیاده و یا سوار شدن در خارج از ایستگاه گله‌مند هستند.

این راننده خاطرنشان می‌کند: اگر یک قدم از ایستگاه خارج‌شده باشیم و اتفاقی برای سرنشینان رخ دهد هیچ ارگانی پاسخگو نیست؛ اگر خدای نکرده تصادف کنیم به دلیل بزرگ بودن خودرو مقصر ۱۰۰ درصد شناخت می‌شویم اگر مسافری از پله بیفتد بیمه به دلیل توقف در خارج از ایستگاه خسارتی پرداخت نمی‌کند و مجبور خواهیم شد از جیب خسارت را بپردازیم هرچند که این اتفاق برای همکاران بنده افتاده است.

وی عنوان می‌کند: هنگامی‌که ایستگاه خالی نیست برای حفظ جان مسافر مجبور هستیم در خارج از ایستگاه توقف کنیم و برای همین باید ناسزا و نفرین مسافر را به جان بخریم.

این راننده می‌گوید: ما نباید با نمایشگاه‌داران و یا صاحب خودرویی که در ایستگاه قرار دارد درگیر شویم سال قبل در بازار قزوین خودرویی در ایستگاه توقف کرده بود که در پی درگیری راننده سواری شیشه‌های اتوبوس را شکست و درنهایت این راننده بود که مجبور شد خسارت شیشه را پرداخت و درآمد چند روز خود را برای جبران خسارت هزینه کند.

وی تصریح می‌کند: با نمایشگاه‌های خودرو بسیار مشکل داریم ولی چون آن‌ها پول دارند و راحت خرج می‌کنند حقوق ما تضعیف می‌شود؛ در ضمن طلبکارانه درگیر می‌شوند و ناسزا هم می‌گویند و ما هم به‌ناچار مجبور می‌شویم چیزی نگوییم و عبور کنیم.

یکی دیگر از رانندگان که تازه اتوبوس خود را در ایستگاه مبدأ پارک کرده است، به ایسنا می‌گوید: در مسیر ما تعداد نمایشگاه‌های اتومبیل زیاد شدند و اغلب دلالان، خودروی خود را جلوی نمایشگاه‌ها پارک می‌کنند. بارها سر دوبله پارک کردن با دلالان خودرو درگیر شدیم.

یکی دیگر از رانندگان این مسیر هم تصریح می‌کند: به علت وجود واحدهای نمایشگاه‌های خودرو در خیابان نواب درگیری بسیاری با صاحبان آن‌ها داریم و حتی به کتک‌کاری هم ختم شده است به همین دلیل اگر ناسزا هم بگویند مجبوریم چیزی نگوییم و رد شویم. مردم عادی هم خودروهای خود را دوبله پارک می‌کنند و مجبوریم خارج از ایستگاه اتوبوس توقف کنیم. مسافران از میان سایر خودروها عبور می‌کنند تا سوار اتوبوس شوند و این امنیت جانی آنان را تهدید می‌کند.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران: باید نیمه پر لیوان را ببینیم!

محمد اسلامی رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران اتومبیل قزوین در گفت‌وگو با ایسنا بیان می‌کند: باید نیمه پر لیوان را نگاه کنیم. برخی از اهالی خیابان نواب در گذشته بیکار و درگیر کارهای غیرقانونی بودند؛ ولی در چند سال اخیر به‌واسطه نمایشگاه‌های خودرو مشغول به کار شدند؛ اکنون اهالی اغلب از شهرداری برای ملک‌های خود تغییر کاربری گرفتند و آن‌ها را به واحد تجاری تبدیل کردند تا نانی سر سفره خانواده ببرند و دیگر کار غیرقانونی انجام نمی‌دهند.

وی تصریح می‌کند: در شهرستان قزوین ۱۰۰ نمایشگاه خودرو فعال است؛ تا پیش از سال ۹۳ واحدهای صنفی تا شعاع ۱۵۰ متری از هم اجازه فعالیت را نداشتند. مجلس در سال ۹۳ حد و حدود واحدهای صنفی را برداشته است. اکنون با تعدد نمایشگاه اتومبیل در خیابان نواب روبه‌رو هستیم و باید نیمه پر لیوان را ببینیم اینکه با راه‌اندازی نمایشگاه برای چند نفر اشتغال‌زایی انجام شده است.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران اتومبیل قزوین می‌گوید: در خیابان نواب این وانتی‌ها هستند که ترافیک ایجاد کردند. به نمایشگاه‌های اتومبیل اعلام‌ شده است موارد ترافیکی را رعایت کنند و همه هم رعایت می‌کنند؛ نمایشگاه‌داران به اندازه یک خودرو می‌توانند لبه خیابان پارک کنند؛ پیاده‌رو این خیابان قابلیت پارک خودرو ندارد و همه نمایشگاه‌ها حدود ۱۱۰ متری هستند و خودروها را در داخل مغازه پارک می‌کنند.

رئیس اتاق اصناف: شهرداری و راهور متولی هستند

محمد فرج زاده رئیس اتاق اصناف قزوین، به ایسنا می‌گوید: در سال ۹۳ محدوده صنفی صدور پروانه توسط مجلس شورای اسلامی لغو شد، اما برای رعایت مواردی مانند پارک خودرو در خیابان و گذرگاه عابرپیاده، شهرداری و راهور متولی هستند که باید نسبت به برخورد با واحدهای متخلف اقدام کنند ولی ما در صدور پروانه نمی‌توانیم محدودیتی برای واحدهای صنفی قائل شویم.

به گزارش ایسنا، طی تماس‌های مکرر با مسئولین امر در شهرداری درنهایت موفق به گفت‌وگو در این خصوص نشدیم ولی بر اساس شنیده‌ها پرونده‌های بی‌شماری در رابطه با نمایشگاه‌های اتومبیل در شهرداری تشکیل شده است و هر روز نیز بر آن افزوده می‌شود.

پلیس برابر قانون با متخلفان برخورد خواهد کرد

سرهنگ مهرداد حسن‌پور، رئیس پلیس راهور استان قزوین در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: در حال حاضر ۳۱ واحد نمایشگاه اتومبیل در خیابان نواب وجود دارد و پلیس طرح برخورد با نمایشگاه‌داران متخلف را در دستور کار قرار داده است.

وی ادامه می‌دهد: برخی از نمایشگاه‌داران خیابان نواب صفوی به دلیل قرارگیری در محدوده ترافیکی فاقد مجوز هستند و یا اینکه مجوز فعالیت آنان به اتمام رسیده است که جهت تعیین تکلیف فعالیت یا عدم فعالیت نمایشگاه‌داران و سایر صنوف مشابه که مشکل ترافیکی راهور دارند جلسه‌ای در کمیسیون نظارت استان برگزار و مقرر شد این موضوع مجدداً در کمیسیون فرعی بررسی شود.

رئیس پلیس راهور استان قزوین خاطرنشان می‌کند: با توجه به اینکه مجوز فعالیت نمایشگاه اتومبیل از سوی سازمان صمت، پلیس و صنف مربوطه صادر می‌شود، به دلیل اشباع شغل نمایشگاهی در خیابان نواب و مشکلات ترافیکی، مکاتباتی در خصوص صدور مجوز با مراجع ذی‌ربط انجام شده است.

حسن‌پور می‌گوید: طرح برخورد با نمایشگاه‌داران متخلف در دستور کار پلیس قرار دارد و ضمن پلمب نمایشگاه‌های بدون مجوز، در صورت ایجاد مزاحمت نمایشگاه‌داران برای عابران و شهروندان از قبیل پارک خودرو در پیاده‌رو، روی پل و همچنین ایجاد مزاحمت ترافیکی، پلیس برابر قانون با آنان برخورد خواهد کرد.

 بر اساس مشاهدات میدانی نه‌تنها نمایشگاه‌داران این ضوابط را رعایت نمی‌کنند بلکه اقدام مؤثری از جانب نهادهای مرتبط انجام نشده است و در اغلب ساعات شاهد ترافیک و اشغال پیاده‌رو توسط صاحبان این نمایشگاه‌ها هستیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: نمایشگاه های خودرو ایستگاه توقف خارج از ایستگاه نمایشگاه داران خیابان نواب پارک می کنند نمایشگاه ها توقف کنیم پیاده رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۶۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرزو‌های شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ /دروازه ری در انتظار لباس نو

ری، تهران، ساوه، اصفهان، کاشان؛ از هر سوی که زائران برای تشرف به حرم مطهر بانوی کرامت قصد ورود به شهر قم را داشتند، باید از دروازه‌ای در باروی شهر وارد می‌شدند که به «دروازه ری» معروف بود.

دروازه ری که احتمالاً کهن‌ترین دروازه قم قبل از احداث جاده ناصری از مسیر علی‌آباد به قم و شاهراه ارتباطی شهر با ری و تهران محسوب می‌شده، تا سال ۱۳۲۱ هنوز پابرجا بوده است.

اگر در اسناد تاریخی که جست‌وجو کنید، المان هویتی دروازه ری را خواهید دید. یک بنای ساده و گنبدی که نشان از تاریخ پرفرازونشیب شهر قم دارد و کاروان‌های اهل دانش و زیارت در سفر به قم را به سمت این شهر راهنمایی می‌کرده است.

محله دروازه ری و نوبهار (چاله کاظم) پیش‌ازاین، مزرعه سعدآباد را در خود داشت و مقبره «خواجه اباصلت» از یاران امام رضا (ع) را در خود جای داده بود که هنوز هم وجود دارد.

دروازه‌ای میان بهشت و جهنم

از جمله ازدست‌رفته‌های محله دروازه ری می‌توان به «گذر ری» اشاره کرد که جایش در محله خالی است. این گذر سه یا چهارطاق چشمه‌ای داشته که به میدان کهنه و پامنار متصل می‌شده است. گفته می‌شود گذر حدود ۴۰ سال پیش تخریب شده و موجب شده است شکل و شمایل کنونی این محله چندان تاریخی و هویتی نباشد.

از پیشه‌های قدیم مردم این محل که در گذر هم نشانی داشت، می‌توان به نمک‌کوبی اشاره کرد. اهالی معاصر این محله هرچند آثاری از برج و باروی دروازه ندیده‌اند، اما زیبایی گذر و گاراژی که اتوبوس‌های راه پیموده از دشت مسیله به آن وارد می‌شد را به خاطر می‌آورند.

این محله تا سال‌ها در برزخی از دشت‌های سرسبز و باغات انگور و کوره‌های آجرپزی محلات مجاور قرار داشت، گویی دروازه‌ای میان بهشت و جهنم بود. در بیرون گذر هرچند شهر تا سال‌ها در حال تغییر و گذر از سنت به مدرنیسم بود، اما قطار مدرنیسم دیرتر و ناقص‌تر به دروازه ری رسید و غبار فرسودگی را بر تن این محله برجای گذاشت.

مهم‌ترین مشکل محله ناتمام ماندن خیابان و ترافیک ناشی از آن است که به تعبیر اهالی، محله را شبیه به مناطق جنگ‌زده کرده است. حداقل می‌شد از این بنا‌های تخریب شده به عنوان فضای عمومی استفاده کرد.

احمد اشعری، کارشناس حوزه شهرسازی از جمله کسانی است که روی مشکلات محله دروازه ری کار علمی انجام داده است و آن را از نظر گونه بافت‌شناسی «بافت ناکارآمد میانی» دسته‌بندی می‌کند.

به گفته وی، محله دروازه ری در خط مرزی بافت تاریخی ۳۰۰ هکتاری قم قرار دارد که در گذشته اراضی کشاورزی و کوره‌پز خانه بوده، اما از سال ۱۳۳۵ به تدریج سکونت در آن اتفاق افتاده است.

محله دروازه ری بر اساس سرشماری سال ۹۵ حدود ۱۴ هزار و ۷۰۰ نفر جمعیت دارد و چهار هزار خانواده در آن زندگی می‌کنند. ۲۵ درصد ساکنان محله دروازه ری، از اتباع هستند.

محور این محله در طرح تفصیلی، چهار طبقه دیده شده و قرار است انواع کاربری‌های خدماتی در آن لحاظ شود. این خیابان هم‌اکنون ۶۴ نوع فعالیت اقتصادی و خدماتی را در خود جای داده است و بخشی از این فعالیت‌ها نیز سازگاری مناسبی با محله ندارد.

این کارشناس حوزه شهرسازی معتقد است برای مرهم گذاشتن بر این زخم نیمه‌باز باید پروژه تملک خیابان دروازه ری را تکمیل کرد، اما در عین حال باید تلاش کنیم تا کارکرد محلی و انسجام اجتماعی در این محله حفظ شود.

اشعری با اشاره به وجود فضا‌های بلاتکلیف در محله و در جریان تملک نیمه‌تمام بدنه خیابان، می‌گوید: با هزینه اندک می‌توان این فضا‌های بلاتکلیف را به مکانی برای توقف اهالی تبدیل کرد.

وی با اشاره به وجود بعضی کاربری‌های ناسازگار در این محله عنوان می‌کند: با تملک چند پلاک می‌توان برای اهالی مسکن تولید و الگوی صحیح توسعه محله را تدوین کرد.


بازآفرینی محله دروازه ری پیگیری شده است

از جمله پیشنهاد‌های مشاور برای این محله، تملک آب‌انبار حاج رئیس به‌عنوان یک عنصر هویتیِ واقع در آن و اضافه کردن یک عنصر دروازه‌ای در محل طاق قدیم برای ارتقای هویت محلی بود که با پای‌کار نیامدن اداره کل میراث فرهنگی، معطل مانده است.

این کارشناس شهرسازی معتقد است یک سری از کاربری‌های ناکارآمد همچون مصالح‌فروشی و حمام متروکه در این محله باید برای تأمین خدمات عمومی به کار گرفته شود.

فرایند اجرایی شدن بازآفرینی محله دروازه ری تا امروز بدون تغییر در این تصمیم‌گیری پیگیری شده است، اوایل سال ۱۴۰۲ شهردار قم اعلام کرد که این پروژه در اولویت تملک با همان عرض ۱۸ متر است.

محمدحسین علی‌اکبری، مدیر منطقه یک شهرداری قم، مرداد سال گذشته در توضیح مشکلات و چالش‌های بازگشایی محله دروازه ری به ریزدانگی املاک این محله اشاره کرد که توافق با مالکان را دچار مخاطره می‌کند.

مساحت پایین املاک تجاری و کوچک بودن آنها یکی دیگر از معضلات تملک در این پروژه است، چراکه این املاک وسیله امرارمعاش اهالی است، اما ارقام تملک به نحوی نیست که ملک تجاری دیگری جایگزین آن شود، از طرفی بسیاری از ملک‌ها جنوبی‌ساز یا به صورت مشاع است که فرایند تملک را دچار چالش می‌کند.

از طرفی به گفته این مسئول شهرداری قم، بخشی از این محله در بافت تاریخی قرار دارد و بهسازی آن نیازمند مشارکت سازمان میراث فرهنگی است.

تلاش برای بازگرداندن امید به محله

با این همه تاکنون نزدیک به ۴۰ قطعه در محله دروازه ری تملک و تخریب شده و جدول‌گذاری و ساخت محور نیز در حال انجام است. گام بعدی احداث مرکز فرهنگی و فضای سبز کوچک این محله توسط شهرداری قم است که می‌تواند امید را به رگ‌های محله بازگرداند.

مدیر منطقه یک شهرداری قم در پاسخ به ابهاماتی درباره عرض محور دروازه ری، عرض ۱۸ متری را مصوبه طرح تفصیلی شهر قم می‌داند که با توجه به قرار گرفتن نیمی از محله در محدوده بافت تاریخی، شهرداری بر سر اجرای همین مقدار نیز با سازمان میراث فرهنگی دچار چالش است.

آذرماه سال ۱۴۰۲ بود که دفتر تسهیل‌گری محله دروازه ری تشکیل و در مسجد این محله جلسات با اهالی برگزار شد. مفهوم احداث دفتر تسهیل‌گری این است که بهسازی یک محله را تنها کالبدی نبینیم بلکه باید به مسائل اجتماعی و اقتصادی به‌صورت توأم با موضوعات کالبدی و عمرانی توجه کرد.

در روز‌های اخیر تصاویری در فضای مجازی رد و بدل می‌شود که نشان دهنده ادامه تملک و تخریب بعضی املاک در مسیر خیابان ۱۸ متری این محله است.

نقش ویژه محله دروازه ری در روز‌های دفاع مقدس و تقدیم ۱۲۸ شهید به کشور، حضور مشاهیری همچون امیر موسوی فرمانده ارتش جمهوری اسلامی و وجود جمع بزرگی از ایثارگران انقلاب اسلامی و جنگ از نقاط قوت و سرمایه‌های اجتماعی این محله است که می‌توان با پررنگ کردن این نقش، به بهبود مشارکت اجتماعی برای حل معضلات آن کمک کرد؛ مسجد فعال و اهالی دغدغه‌مند که روز‌های بهتری برای محله‌شان آرزو می‌کنند، از سرمایه‌های ارزشمند این محله است.

یکی دیگر از سرمایه‌ها و دارایی‌های محله، تنوع قومیت‌ها و ملیت‌ها است که می‌تواند فرصت تلقی شود. شبکه خویشاوندی، مهارت‌های فنی، همچنین وجود عناصری همچون آب‌انبار و مسجد از دیگر سرمایه‌های محله است.

پای صحبت قدیمی‌ها که بنشینی، خاطرات جالبی از روزگار گذشته محله دروازه ری دارند. از گاراژی که محل تردد مسافران به قم بود و روستانشینان و عشایر کلکو از دشت مسیله به آن می‌رسیدند. از پرده‌خوانان و پهلوانان که هرازگاهی بساط خود را در میانه محله به پا می‌کردند و بوی نان سنگک تازه و دود کبابی که زیرگذر به مشام می‌رسید.

شاید امروز بخشی از این خاطرات دیگر رنگ‌باخته باشد، اما می‌توان دروازه ری را طوری بازسازی کرد که اصالتش به یادگار بماند و اهالی‌اش همچنان پایبند این محله باشند.

منبع:ایمنا

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • عملیات پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان آغاز شد
  • زورآزمایی جی ای سی (JAC) با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن 2024
  • پیشرفت ۸۵ درصدی عملیات احداث پل عابر پیاده خیابان آبشار + فیلم
  • هوای اصفهان قابل قبول است/ شاخص ۴ شهر بر مدار قرمز و نارنجی
  • نوسازی پیاده‌رو‌های خیابان ۱۹ دی قم
  • آرزو‌های شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ /دروازه ری در انتظار لباس نو
  • وقتی زمین پراید را وسط خیابان شلوغ بلعید | تصویر
  • مرگ موتورسوار در کورس با پراید/ فوت عابر پیاده در پی فرار راننده مقصر
  • پیاده‌روهای خیابان ۱۹ دی قم نوسازی می‌شود
  • هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور ناسالم است